Blogs Overgang

Hallo mannen!

Is jouw vrouw in de overgang?

Je begrijpt ineens helemaal niet meer waar die leuke, actieve vrouw gebleven is? Want ze klaagt alleen nog maar over hitte-aanvallen, hongeraanvallen, misselijkheid, wazig in haar hoofd en vergeetachtig zijn, buikpijn, hevige menstruaties etc. Zelfs bijna flauwvallen en allerlei vage pijntjes teisteren haar in de overgang.

Ze is daarom vaker down, prikkelbaar of zelfs een woede-bui of paniekerigheid komt voor. En sex? Alleen het woord is haar al te veel met een lijf vol mankementen, waar ook zij nooit om heeft gevraagd!

Haar lichaam, geest en uiterlijk veranderen door fikse hormoonschommelingen…..

Ze veroorzaken instabiliteit, onrust en verminderen het gevoel van welzijn, comfort en gemoedsrust. Een zeer laag libido door dalend oestrogeen gaat ontstaan….Daar vraagt niemand om, maar het gebeurt gewoon. Je lichaam bepaalt…..Stel je eens voor dat jouw stabiele lijf ineens allemaal rare signalen en klachten geeft of een dalend libido…want dát gebeurt er nu bij haar!

Dat kan betekenen dat jouw vrolijke vrouw, die altijd superactief was, ineens als een prikkelbaar en lamgeslagen vogeltje doodmoe op de bank ligt met uiteenlopende klachten.

In plaats van nu aan je eigen “leed” te denken, dat je zelf veel minder aandacht of tijdelijk géén sex krijgt, zou je je kunnen afvragen wat er aan de hand is?

Vóórdat je het woord aanstelleritus voor haar vermoeide voetjes gooit 😉 of zelfs boos gaat worden omdat ze ineens helemaal anders is….zou je je in haar situatie kunnen verplaatsen en met haar kunnen praten, over wat er nu precies gaande is en wat je voor haar kunt doen. Stel je nou eens voor dat jij je ineens hondsberoerd voelt of intens moe? Zou jij het dan leuk vinden dat je partner zo vervelend reageert?

Hormoonschommelingen ivm de overgang gooien werkelijk alles overhoop in het lichaam van een vrouw.

Dat kan voor zoveel klachten zorgen, dat ze zich echt intens beroerd kan voelen. Pijnklachten, duizeligheid, misselijkheid, slapeloosheid, opvliegers, huidirritatie en nog veel meer ellende kan de revue passeren. En ook haar weegschaal laat hogere getallen zien, waardoor zij zich ook onzekerder gaat voelen of ze nog wel aantrekkelijk genoeg is. De liefde is niet weg hoor, ze heeft nu dus te maken met flinke veranderingen in haar hele lichaam en dat valt echt niet mee! De overgang kan helaas wel meerdere jaren voor vervelende klachten zorgen, waar ook zij niet om heeft gevraagd…..Dus….Wat nu??

Communicatie en liefde zijn hier “The Magic Words”

Wees extra lief voor je vrouw. Neem haar dingen uit handen en geef haar ruimte. 

Of breng eens een bloemetje voor haar mee?

Knuffel haar wat vaker en praat samen over haar klachten en laat haar merken dat je van haar houdt met kleine attenties. Maak tijd en doe samen fijne dingen. Ze voelt zich dan veel meer begrepen en wat rustiger, er is minder stress binnen jullie relatie en je kunt samen oplossingen bedenken. Of samen naar de huisarts gaan om daar de beste behandeling voor haar klachten te bespreken. Vaak zijn overgangsklachten heel goed te behandelen met hormoontherapie of voedings- en leefstijlaanpassingen.

Vrouwen in Overgang, deel deze blog met jouw man 😃

Je vrouw of een vriendin, buurvrouw, tante, zus of kennisje ?

Wie weet leidt het ( eindelijk ) tot een open gesprek over de overgang en kunnen jullie samen oplossingen bedenken.

Wederzijdse steun en begrip is ontzettend belangrijk voor een vrouw in de overgang.

Boek eens een leuk hotelletje samen via onderstaande banner:

Shopping cart

Schrijf je hier in voor de NEWSLETTER

Of bekijk onze SHOP

Twitter Instagram YouTube Pinterest
Sidebar
We use cookies to improve your experience on our website.By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Shop
Blog
Home
Menu