Perimenopauze, Podcasts, Postmenopauze, Supplementen, Video, Voeding

Visceraal Buikvet is ongezond

beautiful plus size women in the park

Wil jij weten of je teveel ongezond buikvet hebt?

Is dat getal kleiner dan 0.85 ? Dan zit je helemaal goed en heb je niet téveel buikvet. Zit je er boven??

Dan heb je téveel visceraal buikvet.

Dat is het vet rond je organen in je buik. Dat vet zorgt voor ontstekingsreacties in je lichaam. Ook je organen in je buikholte kunnen dan minder goed functioneren en de bloedcirculatie is ook minder optimaal, omdat je organen dan teveel onder druk staan. Uiteraard niet zo best voor je gezondheid op langere termijn.

Je immuunsysteem is dan ook constant bezig met het bestrijden van ontstekingsreacties in je lichaam.

Dat levert ook méér overgangsklachten op zoals hartkloppingen, tintelingen, opvliegers en nachtzweten.

Check de etiketten van wat je eet en minder het bovenstaande. Beter kun je méér groentes en citrusfruit, verse vis, kip, noten, zaden, en griekse yoghurt eten.

Kies géén lightproducten. Die zitten vol slechte zoetstoffen, kleur-, geur-, en smaakstoffen en/of transvetten die slecht voor je zijn.

Goede vetten als olijfolie extra vierge, kokosolie extra vierge, lijnzaadolie, MCT-olie, grasboter met omega-3 heb je nodig voor de aanmaak van voldoende hormonen.

Hou het bij 3 maaltijden, zonder snacks tussendoor tussen 11.00 uur in de ochtend en 20.00 uur in de avond. Dan geef je je lichaam na 20.00 uur de tijd om tot rust te komen en ook het spijsverteringskanaal te reinigen via het Migrating Motor Complex..

Intermittend fasting

Dit betekent simpelweg alléén eten in een bewust vastgesteld tijdswindow tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Binnen in je lichaam worden dan alle glucose voorraden in het bloed opgebruikt en schakelt je lichaam daarna over op eigen vetverbranding. Hierdoor val je af. Wanneer je dit combineert met extra beweging, val je sneller af.

Het Migrating Motor Complex

Het knorrende geluid dat je tussen maaltijden hoort, wordt veroorzaakt door het Migrating Motor Complex. Dit complex stuurt peristaltische golven door je maag en dunne darm, in een regelmatige cyclus tijdens een nuchtere toestand tijdens intermittend fasting. Dit is tijdens de fase tussen de maaltijden door.

Het Migrating Motor Complex is actief doordat je darmen leger of leeg zijn. Het zorgt ervoor dat onverteerd materiaal en resterende organismen door je spijsverteringskanaal heen bewogen worden. Het zorgt er in feite voor dat je darmen schoongeveegd worden en draagt daardoor bij aan een goede gezondheid en goede darmflora!

Afvallen in de overgang en menopauze is best moeilijk.

Omdat je lichaam meer vet opslaat, om via het vetweefsel het benodigde oestrogeen aan te maken, dat verloren is gegaan doordat je eierstokken dit niet meer aanmaken na de menopauze. In de overgangsleeftijd wordt het in de peri-menopauze schommelenderwijs steeds minder en minder.

Interesse in méér blogs over voeding:

VOEDING IN DE OVERGANG

De fatburner van Natuurlijk Presteren kan je extra helpen bij de vetverbranding als je graag wat wilt afvallen. Gebruik dit in combinatie met gezonde en verse voeding:

Related Posts