Blogs Overgang

Starten met Hormoontherapie

   

  Huisarts

  Menopauze Poli Ziekenhuis

  Gynaecoloog Privé Kliniek

   

  Facebook is diverse Hormoongroepen rijk.

  Advies over gebruik van hormoontherapie op Facebook berust echter niet op deskundig, persoonlijk afgestemd, verantwoord advies, gegeven door een arts met menopauze expertise.

  Hormoongroepen kunnen een algemene beschrijving van de werking geven. Daarmee zegt dat niets over de individuele werking per persoon.

  Hormoontherapie heeft meerdere voordelen, maar kent ook enkele nadelige bijwerkingen die kúnnen optreden wanneer jouw lichaam/geest daar gevoelig voor is.Type en dosering hormoontherapie blijven individueel afgestemd maatwerk, afhankelijk van de fase van de overgang, de aard en intensiteit van klachten, alsmede de persoonlijke gezondheidsstatus. Laten we dat niet uit het oog verliezen?

   

   

  Je kunt anderen dus onbedoeld verkeerd advies geven over wat voor jou persoonlijk goed werkt, wanneer je af gaat op “facebooktabellen”die gepost worden. 

  Als jouw buurvrouw 4 pompjes Oestrogel gebruikt, omdat dit volgens algemene richtlijnen het beste werkt, betekent dat niet dat jij dat ook zou moeten doen en andersom.

  Jouw lichaam kan een heel ander type en dosering hormoontherapie nodig hebben.

   

   

  Geef zelf als gebruikster dan ook géén advies over hormoontherapie aan vrouwen die nog moeten starten of reeds bepaalde klachten ervaren.

   

  Deskundig advies hoort echt alléén bij een arts thuis. De juiste diagnose stellen vereist medische kennis op breed vlak.

   

  Geef dus zelf altijd het advies aan andere dames om hun vragen ivm hormoontherapie bij een arts neer te leggen.

  Wij als ervaringsdeskundigen zijn geen geschoolde artsen, hoe goed je het ook bedoelt, het kan het totaal verkeerde advies zijn qua type en dosering hormoontherapie. Je kent de gezondheidsstatus van de ander ook niet.

  Hormonen zijn nu eenmaal géén smarties die je uitdeelt en die voor iedereen geschikt zijn. Bij bepaalde aandoeningen mag je zelfs géén hormoontherapie nemen.

   

  Shopping cart

  Blijf op de hoogte via onze NEWSLETTER

  Of kijk eens in deze SHOP

  Twitter Instagram YouTube Pinterest
  Sidebar
  We use cookies to improve your experience on our website.By browsing this website, you agree to our use of cookies.
  Shop
  Blog
  Home
  Menu