Hormoontherapie, Perimenopauze, Postmenopauze, Supplementen

Progesteron crème voor hormoonbalans

PROGESTERON CREME OVERGANG

Ik ben héél voorzichtig gestart met de helft van de voorgeschreven dosering van deze progesteron crème van Dr. John Lee.

Ik neem ook Feminosan van Vitakruid sinds een kleine week, met als hoofdingrediënten rode klaver, angelica sinensis en hop. Daarnaast zit er OPC in uit druivenpitextract, magnesium en taurine.

Ik ben de hele week al supervrolijk. En mijn opvliegers zijn overdag echt bijna weg. In de avond en nacht ook minder geworden.

Ik blijf deze combinatie gebruiken voorlopig, want ik voel me er heel goed bij. Heb al veel geprobeerd om die rotopvliegers helemaal weg te krijgen. Hier merk ik echt flinke verbetering mee.

Dat heb ik in de late avond en nacht nog wel, maar is hiermee een stuk minder al. Terwijl ik nog maar net begonnen ben. Overdag heb ik niet echt zo’n last meer van opvliegers. Ik ben in de post-menopauze, 56 jaar.

Voor peri-menopauze heeft dit waarschijnlijk minder effect, omdat je hormoonschommelingen dan sterker en frequenter zijn.

Mogelijk heb je dán méér baat bij bio-identieke hormoontherapie, wanneer jouw arts dit voor jou een verantwoorde keuze vindt.

Progesterontekort in de overgang en vooral post-menopauze zorgt voor tekorten aan GABA, serotonine, dopamine, waardoor het zenuwstelsel ontregeld raakt en we rust en kalmte missen. Ook ons gevoel lekker in ons velletje te zitten neemt dan af.

Nu doet oestrogeen ook een duit in datzelfde zakje, want ook door oestrogeenverlies zit je minder lekker in je velletje en kun je vervelende overgangsklachten ontwikkelen.

Progesteron daalt toch echt het hardst in de overgang.

Waardoor oestrogeen dominanter wordt, omdat het veel minder hard daalt dan progesteron.

Ook ons vetweefsel gaat oestrogeen produceren, wanneer onze eierstokken hiermee stoppen vanaf het moment van menopauze. Waardoor oestrogeen dominanter blijft.

Progesteron werd geproduceerd door het corpus luteum, wanneer er een eisprong plaatsvond. En wanneer je zwanger raakte, bleef dit progesteron produceren om het baarmoederslijmvlies intact te houden voor de ontwikkeling van het bevruchte eitje en verdere zwangerschap.

Hierdoor kun je rare overgangsklachten, stress en angst ervaren. De hypofyse en hypothalamus zijn daar ook gevoelig voor.

Eea zwengelt ook de cortisolproductie aan vanuit de bijnieren. Hierdoor vindt er ook méér adrenalinevorming plaats, waardoor er bodystress ontstaat en je van binnen onrust en angst kan gaan ervaren. Typische overgangsverschijnselen.

Voor de aanmaak van pregnenolon is cholesterol nodig. Daarom is het eten van gezonde vetten als olijfolie extra vierge, kokosolie en grasboter zo belangrijk.

Fyto-oestrogenen reguleren het oestrogeen bij tekort, maar bezetten de oestrogeen-receptoren bij teveel.

In Feminosan zit ook magnesium en taurine in dat ook weer kalmeert, je spierweefsel ontspant en verzorgt.

Ook de nodige antioxidanten om ontstekingsreacties de kop in te drukken en zo je immuunsysteem te ondersteunen.

Heb jij géén idee wat te doen? Of wil je liever professionele begeleiding bij de aanpak van overgangsklachten?

Ik mag géén hormoontherapie méér gebruiken wegens terugkerende bloedingen. Daarom probeer ik nu de natuurlijke middelen.

De progesteron crème is te koop bij Vitaminstore winkels en is ook via Google te vinden.

Related Posts

2 thoughts on “Progesteron crème voor hormoonbalans

  1. Es schreef:

    En hoe kom je aan deze creme?

    1. Menopauzetips schreef:

      Deze kun je bestellen bij de Vitaminstore.

Comments are closed.