Hormoontherapie, Perimenopauze, Postmenopauze

Podcast over het belang van oestrogeen in de overgang en menopauze

person holding black pen and white paper

Podcast over het belang van oestrogeen in de overgang en menopauze

Vooraanstaand menopauze-expert en huisarts, Dr. Louise Newson UK Engeland in gesprek met Dr. Avrum Bluming over het belang van oestrogeen voor vrouwen.

Dr. Louise Newson is oprichtster van organisatie The Menopause Charity, ook oprichtster van de gratis app voor ondersteuning van de menopauze genaamd Balance Menopause >> via Google Playstore of Appstore >> en eigenaresse van de moderne Vrouwenkliniek Newson Health.

Dr. Avrum Bluming , klinisch professor medische oncologie aan de Universiteit van Zuid-Californië werkte vier jaar als senior onderzoeker voor het National Cancer Institute.

Al meer dan twee decennia bestudeert hij de voordelen en risico’s van hormoonvervangingstherapie die wordt toegediend aan vrouwen met een voorgeschiedenis van borstkanker.

Hij is ook de co-auteur van het boek “Estrogen Matters”.

In deze podcast praat Dr. Newson uitgebreid met Dr. Bluming over de talrijke gezondheidsvoordelen van oestrogeen voor vrouwen in de overgang en menopauze. Ook over het effect van oestrogeen ivm borstkanker.

De ervaring van elke vrouw met de menopauze is anders en velen vinden het absoluut geen plezierige of positieve levensfase. Het hebben van overgangsklachten kan je leven écht behoorlijk op zijn kop zetten en op een nadelige manier beïnvloeden, je levensvreugde ook verminderen. Je relatie, gezin en werk kan eronder lijden.

Lang niet genoeg vrouwen praten over hun overgang en menopauze. Waarom zou je je moeten schamen voor deze nieuwe levensfase? Praat er gewoon over en gooi dat taboe aan de kant!

We hoeven anno 2023 niet meer te overleven met hinderlijke overgangsklachten. Het dient geen enkel doel. Waarom zou je moeten lijden onder het effect van hormoonschommelingen en oestrogeenverlies, die je geestelijke en lichamelijke welzijn ondermijnen?

Er is nog steeds veel onzekerheid bij vrouwen en huisartsen over wat de menopauze nu precies betekent en wat het daadwerkelijk voor narigheid teweeg brengt in het lichaam van een vrouw. Men kan zich niet verplaatsen in hoe hormoonschommelingen het gevoel van welzijn flink beïnvloeden. Konden zij het zelf maar eens een dagje voelen! Dat zou echt tot verbetering van behandelmethoden leiden. Hóe overgangsklachten het beste verminderd kunnen worden, begint met méér begrip, beter inlevingsvermogen en méér kennis over de behandelwijzen.

Eén ding is zeker: Laag oestrogeen is een bewezen downgrade voor je gezondheid op lange termijn. Een gezonde leefstijl wordt ineens veel belangrijker om aandoeningen te weren:

Denk aan collageenverlies, gewichtstoename, hoog LDL cholesterol, misselijkheid, maagzuur, darmproblemen, slappe en droge huid, verlies van spiermassa en kracht, spierpijn, gewrichtspijn, rugpijn, bloedend tandvlees, migraine, slechtere ogen, slechtere conditie van hart en bloedvaten, botontkalking, méér risico op Alzheimer, darmkanker, artrose, brainfog, urineverlies, vaginale atrofie en andere kwalen…..

Een auto rijdt uiteraard ook veel beter met het juiste onderhoud, verversen van motorolie en een volle tank met goede kwaliteit benzine, ipv van het laatste restje vervuilde olie en troebele benzine uit de reservetank? Het is een stom vergelijk ja, maar het illustreert wel helder dat je lichaam óók beter functioneert mét voldoende hormonen dan met een minimale hoeveelheid.

Denk maar eens terug aan de tijd toen je nog lekker jong was en er veel oestrogeen door je lichaam circuleerde! Hemels voelde dat ! Je trotseerde alles, was nooit moe en je voelde je geweldig en vol energie !

Oestrogeen en progesteron zijn betrokken bij vele lichaamsfuncties. Het kleine beetje oestrogeen dat ons vetweefsel en bijnieren nog aanmaken in de postmenopauze is echt minimaal. Men zegt dat je ermee moet leren leven en dat je lichaam uiteindelijk >> na soms wel tientallen jaren van overgangsklachten >> went aan stabiel en laag oestrogeen en progesteron. Wil je zolang met klachten bijven rondlopen?

Deze podcast geeft je benodige informatie om weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot hormonale behandelingen en veranderingen in levensstijl.

Niet elke vrouw heeft persé hormoontherapie nodig. Een goede leefstijl wordt belangrijker.

Het zal je door betere informatie helpen je overgang en menopauze aangenamer te maken, zonder negatieve invloed op je leven.

Ga voor de nieuwste gratis, op bewijzen gebaseerde, onbevooroordeelde informatie en advies ook naar deze website:

www.balance-menopause.com

Formeel bekend als My Menopause Doctor = Balance Menopause

Beluister hier de podcast:

PODCAST OVERGANG MENOPAUZE EN HET BELANG OESTROGEEN

Related Posts