Blogs Overgang

Je ogen in de menopauze

821kbf4y
Rond de tijd van de menopauze kan je gezichtsvermogen enigszins veranderen. Verschillende oogveranderingen kunnen optreden in tijden van fluctuerende hormoonspiegels.
 
De vorm van je ogen kan ook enigszins veranderen, waardoor contactlenzen minder comfortabel worden en de behoefte aan een corrigerende bril voor het lezen toeneemt.
 
Andere problemen van de ogen die vaak voorkomen in de menopauze zijn:
  • Droge, krassende of branderige rode ogen
  • Lichtgevoeligheid
  • Mouche volantes ( draadjes of vlokjes zien dwarrelen )
  • Slechter zien in het donker
  • Wazig zien
  • Verhoogde traanproductie
  • Gezwollen of rode oogleden
 
Een aandoening die “chronisch droge ogensyndroom” wordt genoemd.
 
Deze aandoening kan sneller voorkomen in klimaten met droge lucht. Agv van minder oestrogeen neemt de conditie van je ogen ook wat af. Onze ogen hebben ook oestrogeen receptoren.
 
Bij je huisarts kun je je ogen laten nakijken en een gerichte oplossing krijgen in de vorm van oogdruppels, ooggel of bij eventuele oogontsteking gericht advies en behandeling.
 
Wanneer je zicht slechter blijft kun je het beste een afspraak maken bij een oogarts. Er kan ook sprake zijn van een andere aandoening dan droge ogen. Dit heeft vaak met normale veroudering te maken. 
 
Via een verwijskaart van je huisarts kun je dit regelen. Bij de oogarts kunnen ze precies kijken wat er met je ogen aan de hand is en welke behandeling jouw ogen nodig hebben. Vaak is een corrigerende bril voor veraf of dichtbij kijken nodig. Deze check-up is altijd goed om te doen, want ook wanneer er sprake zou zijn van iets anders dan een correctie voor veraf of dichtbij kijken, kan vanaf dat moment een goede behandeling ingezet worden.
 
Met de juiste correctie en behandeling zullen je ogen minder vermoeid, gezonder en niet meer zo droog zijn.
 
Supplementen als omega 3, vitamine A , C en D kunnen de conditie van je ogen ook ten goede komen. Alle oranje groentes en fruit zijn een bron van beta-caroteen,
hieruit maakt ons lichaam zelf vitamine A. Ook veel water drinken, het vermijden van tocht, te dicht bij een ventilator of in een ruimte met airconditioning zitten kan ook veel problemen voorkomen !
Shopping cart

Blijf op de hoogte via onze NEWSLETTER

Of kijk eens in deze SHOP

Twitter Instagram YouTube Pinterest
Sidebar
We use cookies to improve your experience on our website.By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Shop
Blog
Home
Menu