Het Einde van de Overgang

Ben een aantal keer gestopt met hormonen, om te kijken of mijn eigen hormonen inmiddels stabiel waren en 2 x na ongeveer één jaar tóch wéér opnieuw begonnen, omdat mijn opvliegers maar niet helemaal wilden verdwijnen met goede overgangssupplementen.

Wel werden de opvliegers en stemmingswisselingen een héél stuk minder door die supplementen !! Het verschil mét en zónder was merkbaar. Ik gebruikte ze na een testperiode elke dag trouw. En nóg gebruik ik aanvullende supplementen om mijn lichaam extra te ondersteunen.

Want óók mét hormoontherapie heb je baat bij aanvullende supplementen om tekorten te voorkómen.

Ik heb een gezondere leefstijl en voedingspatroon nu. En dat maakt zeker wel verschil.

Toch heb ik opnieuw gekozen voor lichte ondersteuning mét hormoontherapie. Waarom?

Omdat ik eindelijk weer eens écht helemaal zónder opvliegers of nachtzweten door het leven wil. En dat lukte al na korte tijd gebruik.

Blij zijn en de wereld op een zonnige manier zien. Blij worden van simpele dingetjes als de vogels horen fluiten en de zon op de bomen zien schijnen. Weer zin in dingen. Niet meer intens moe. Rust in mijn lijf weer. Blij kunnen zijn. Weer onbezonnen kunnen lachen.

Je gevoel van welzijn

Ik voelde me al heel goed toen ik alleen de overgangssupplementen nam. Die hebben mijn stemming verbeterd en mijn hormoonschommelingen voor 60% verminderd. Met hormoontherapie krijgt je lichaam toch nét nog een extra boost in de goede richting en dat is uiteraard ook weer merkbaar.

Hormoonschommelingen kunnen je leven en welzijn aardig verstoren.

Dat weet je, als je niet meer blij wordt, van niets. Als alles je onverschillig laat en je elke dag als grauw ervaart….Zelfs je neus niets meer ruikt….Je om het minste of geringste uit balans bent.

Daar zat ik lang in toen ik.in de heftigste fase zat…een grijze wereld….nergens zin in…

En ik geloof dat dat bij iedereen weer gebeurt als je hormonen écht tot rust komen. En je jezelf de ruimte geeft om je pure ik weer te durven ontmoeten als je angst en grauwheid minder wordt.

Waar overigens overgangssupplementen geweldig aan kunnen bijdragen.Dat is mijn ervaring.

Mijn uiterlijk is uiteraard best flink veranderd na de menopauze door alle hormonale shifts en collageenverlies.

Dat was behoorlijk wennen. Dat zul je zelf ook wel herkennen wanneer je voor de spiegel staat. Dat acceptatieproces heeft ook zijn tijd nodig. Het was niet gemakkelijk.

De laatste tijd is mijn gezicht weer voller en strakker en daar ben ik blij mee. Ik heb collageen van RevitalTrax ontdekt en dat geeft je gezicht echt meer glans en volheid terug. Voel me meer mijn oude ik weer. Waarschijnlijk komt dat ook omdat mijn eigen hormonen van nature ook al méér stabieler zijn geworden en ik een betere leefstijl en voedingspatroon aanhoudt.

Ik laat me niet meer ondersneeuwen, door niemand, heb een grote mensenkennis en andere interesses ontwikkeld.

Maak me niet meer druk. En voor “fake people” heb ik een zesde zintuig en het knopje EXIT ontwikkeld 🤩

Geen ruimte méér voor energiezuigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *